Vrijeme u Općini Muć

21. lipnja 2024., 17:51
Mainly clear
WSW
Uglavnom vedro
32°C
9 km/h
Apparent: 23°C
Pritisak: 1019 mb
Vlažnost: 54%
Vjetar: 9 km/h WSW
Naleti vjetra: 32 km/h
Izlazak sunca: 05:12
Zalazak sunca: 20:39
Prognoza 21. lipnja 2024.
Dan
07
Prognoza
35°C
Vjetar: 16 km/h W
Naleti vjetra: 32 km/h
Maksimalni UV indeks: 7.75
Prognoza 22. lipnja 2024.
Dan
03
Uglavnom vedro
31°C
Vjetar: 19 km/h W
Naleti vjetra: 36 km/h
Maksimalni UV indeks: 7.75
 

Vijesti

„ZAŽELI“ – Mi Uspjeti Ćemo (MUĆ)

Program zapošljavanja žena „ZAŽELI“

Već smo u dvanaestom mjesecu uspješnog provođenja projekta „Zaželi“ kojeg je sufinancirala Europska Unija i u koji je uključeno 90-ak osoba iz naše Općine (15 zaposlenih žena i 75 krajnjih korisnika). Projekt je izuzetno dobro prihvaćen i vidljive su njegove dobrobiti.

Na mjesečnoj bazi održavamo sastanke sa zaposlenicama ovog projekta na kojima se razmjenjuju različita iskustva i iznose poteškoće s kojima se susreću pripadnice ciljane skupine. Iskustva su vrlo pozitivna i potvrđuju opravdanost samog projekta. Također, uz redovite sastanke s ciljanom skupinom, to jest zaposlenim ženama, redovito održavamo pismenu i usmenu komunikaciju s partnerima na projektu. Upravo u ovom mjesecu održali smo sastanak sa projektnim partnerima, Centrom za socijalnu skrb Split te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Regionalni ured Split.

Pored pomoći u kućanstvu i održavanju čistoće stambenog prostora, važan aspekt u provedbi projekta „Zaželi“ čini i pružanje socijalne podrške, te druženje s krajnjim korisnicima. Između žena zaposlenih na projektu i starijih osoba kojima pružaju pomoć s vremenom su se razvila prava prijateljstva. Osim uobičajenih aktivnosti žene se trude zajedno s njima obilježiti i uljepšati im posebne prigode i datume u njihovim životima.

Osobe starije dobi kojima se pomaže na ovaj način pune su pohvala i nemaju riječi za izraziti svoje zadovoljstvo i zahvalnost za sve što im je pruženo, a zaposlene žene se osjećaju višestruko obogaćene novim radnim iskustvom i ukazanim povjerenjem unutar projekta „Zaželi“.