Vrijeme u Općini Muć

14. srpnja 2024., 09:39
Clear sky
S
Vedro
30°C
7 km/h
Apparent: 32°C
Pritisak: 1012 mb
Vlažnost: 43%
Vjetar: 7 km/h S
Naleti vjetra: 36 km/h
Izlazak sunca: 05:25
Zalazak sunca: 20:34
Prognoza 14. srpnja 2024.
Dan
07
Prognoza
33°C
Vjetar: 19 km/h W
Naleti vjetra: 36 km/h
Maksimalni UV indeks: 7.55
Prognoza 15. srpnja 2024.
Dan
07
Prognoza
36°C
Vjetar: 24 km/h NW
Naleti vjetra: 46 km/h
Maksimalni UV indeks: 7.4
 

Vijesti

Uvodna konferencija povodom predstavljanja projekta „Mi Uspjeti Ćemo (MUĆ)“

Općina Muć s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Regionalni ured Split i Centrom za socijalnu skrb Split započela je 6. studenog 2018. godine s provedbom projekta „Mi Uspjeti Ćemo (MUĆ)“  koji traje do 06. svibnja 2021. godine. Ukupna vrijednost projekta, koji je  financiran iz Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi – Program zapošljavanja žena“, iznosi 3.336.262,45 HRK. Projekt s 85% sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, 15% je sufinancirano iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Cilj projekta „Mi Uspjeti Ćemo (MUĆ)“ UP.02.1.1.05.0221 je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicima ranjivih skupina. Ciljana skupina ovog projekta su 15 žena starijih od 50 godina.

Projekt ciljanoj skupini pruža mogućnost obrazovanja za njegovateljice. Žene će se zaposliti na 24 mjeseci na radno mjestu radnica za pomoć i potporu starijim osobama, osobama u nepovoljnom položaju, osobama s invaliditetom. Svaka žena pružat će potporu i podršku za pet krajnjih korisnika. Dakle, ukupno je 75 krajnjih korisnika projekta „Mi Uspjeti Ćemo (MUĆ)“.

Specifični cilj je zapošljavanje žena pripadnica ranjivih skupina u periodu od 24 mjeseci koje će svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu života krajnjih korisnika, pomoć im u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri oblačenju i svlačenju, brizi o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pružat će pomoć krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženja te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnosti.

S ciljem povećanja zapošljivosti te mogućnosti za ostanak na tržištu rada, zaposlene žene proć će program obrazovanja i steć će vrijedno radno iskustvo i osjećaj korisnosti. Kroz aktivnosti projekta utjecat će se, ne samo na aktivaciju i promicanje zapošljavanja žene u nepovoljnom položaju, već i na prevenciju prerane institucionalizacije starijih i nemoćnih osoba, njihovu socijalizaciju te će im se olakšati život u vlastitom domaćinstvu, a samim time će se utjecati i na poboljšanje kvalitete života, odnosno na smanjenje siromaštva i socijalne isključenosti.

Za više informacija o projektu možete kontaktirati voditeljicu projekta Anu Smoljak na [email protected]

Više informacija o EU projektima možete pronaći na stranici www.strukturnifondovi.hr