Vrijeme u Općini Muć

12. travnja 2024., 19:44
Clear sky
NNW
Vedro
18°C
7 km/h
Apparent: 13°C
Pritisak: 1026 mb
Vlažnost: 48%
Vjetar: 7 km/h NNW
Naleti vjetra: 59 km/h
Izlazak sunca: 06:15
Zalazak sunca: 19:34
Prognoza 12. travnja 2024.
Dan
04
Djelimično oblačno
25°C
Vjetar: 24 km/h NE
Naleti vjetra: 59 km/h
Maksimalni UV indeks: 6.4
Prognoza 13. travnja 2024.
Dan
07
Prognoza
25°C
Vjetar: 17 km/h ENE
Naleti vjetra: 38 km/h
Maksimalni UV indeks: 6.45
 

Vijesti

Erasmus+ projekt „Tvoj um- tvoja briga“

U sklopu Erasmus+ projekta „Tvoj um- tvoja briga“, pet je djelatnika OŠ braće Radića, Bračević sudjelovalo u šest različitih edukacija o mentalnom zdravlju u razdoblju od 15. kolovoza 2022. do 31. siječnja 2024.

Projekt je nastao za vrijeme pandemije sa željom da osiguramo svojim učenicima neometan rast i razvoj i ponudimo im alate u borbi protiv stresa, socijalne izoliranosti, straha od nepoznatog i svega negativnog i neizvjesnog

što je vrijeme pandemije donijelo. Kako bismo im mogli pomoći, naši su djelatnici morali i sami usvojiti znanja i vještine održavanja psihičke stabilnosti i razvijanja emocionalne pismenosti.

Željeli smo osvijestiti važnost mentalnog zdravlja naših učitelja i učenika, ali i šire zajednice. U društvu u kojem se pridaje važnost mentalnom zdravlju i u kojem pojedinci rade na sebi, dolazi do ukupnog poboljšanja na

svim područjima rada. Željeli smo učenicima pružiti i alate koje mogu koristiti sada, ali i tijekom cijelog svog života.

Očuvanjem mentalnog zdravlja učenika, omogućuje im se ostvarivanje njihovih potencijala, suočavanje sa svakodnevnim životnim stresom, ali i stresom uzrokovanim izvanrednim situacijama. Takav pojedinac može raditi produktivno te u budućnosti pridonositi svojoj zajednici.

Uz isključivu odgovornost Erasmus+ tima naše škole, osmislili smo i izradili digitalni letak s osnovnim informacijama o mentalnom zdravlju, savjetima za sprječavanje ili ublažavanje stresnih situacija i popisom nadležnih kompetentnih institucija.