Vrijeme u Općini Muć

17. srpnja 2024., 14:21
Mainly clear
S
Uglavnom vedro
35°C
12 km/h
Apparent: 21°C
Pritisak: 1013 mb
Vlažnost: 39%
Vjetar: 12 km/h S
Naleti vjetra: 28 km/h
Izlazak sunca: 05:28
Zalazak sunca: 20:31
Prognoza 17. srpnja 2024.
Dan
07
Prognoza
35°C
Vjetar: 21 km/h N
Naleti vjetra: 28 km/h
Maksimalni UV indeks: 7.5
Prognoza 18. srpnja 2024.
Dan
07
Prognoza
35°C
Vjetar: 19 km/h NNE
Naleti vjetra: 41 km/h
Maksimalni UV indeks: 7.45
 

Vijesti

ZAŽELI – Program zapošljavanja žena financiran iz Europskog socijalnog fonda

Projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena“ u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, posebice radi činjenice da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

15.02.2018.godine,Općina Muć prijavila je svoj projektni prijedlog pod nazivom, Mi Uspjeti Ćemo (Muć).

Ciljana skupina su korisnici socijalne pomoći na cijelom području Općine Muć. Partner na projektu Centar za socijalnu skrb vodi evidenciju o korisnicima socijalne pomoći i socijalno ugroženim obiteljima te će nam kao takav dostaviti točan podatak o broju korisnika pomoći u kući. Pretpostavljamo da će 75 korisnika socijalne pomoći biti ciljana skupina ovog projekta. Od aktivnosti koje će se provoditi na projektu predviđeno je da će se 15 nezaposlenih žena obrazovati kako bi adekvatnije mogle pomoći ciljanoj skupini. Nadalje, iste će se zaposliti na vrijeme od 24 mjeseca. Planirana je nabava opreme neophodne za obavljanje planiranih aktivnosti koje su sastavni dio usluge pomoći u kući kao što je higijena, čišćenje stambenog prostora i okućnice i slično. Dakle, zapošljavanje žena pripadnica ranjivih skupina u periodu od 24 mjeseca koje će svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu života krajnjim korisnicima, pružajući im primjerice pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova i okućnica krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl…), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. Planira se da bi svaka zaposlena žena pružala potporu i podršku za pet krajnja korisnika.

Nakon odabira projekta za financiranje iz Europskog socijalnog fonda, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje biti će raspisan natječaj za odabir žena koje odgovaraju kriterijima iz Programa Zaželi.Zazeli1

20170906_095207