Vrijeme u Općini Muć

21. ožujka 2023., 19:32
Uglavnom bez padalina
Uglavnom bez padalina
15°C
Subjektivno: 15°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 72%
Brzina vjetra: 4 km/h JJI
Naleti vjetra: 7 km/h
UV indeks: 0
Izlazak sunca: 05:56
Zalazak sunca: 18:07
 

Vijesti

UREĐENJE PJEŠAČKE STAZE DUBRAVE

 

Predmet zahvata je izvedba staze za rekreacijsko trčanje – trim staza, poligonalnog oblika koja se smješta unutar postojećeg šumovitog predjela, pretežito uz njegov obod te nije predviđena za vožnju bicikla. Nalazi se u naselju Gornji Muć, predio Dubrave (Prisike) na k.č. 2486/1 k.o. Gornji Muć čija se zona obuhvata zahvata nalazi se u cijelosti unutar navedene čestice.

Ulaganjem se želi urediti pješačka staza koja će se koristiti u svrhu rekreacije, edukacije, upoznavanje flore i faune ovog ruralnog područja. Obzirom da se radi o borovoj šumi, koja obiluje i ljekovitim travama izgledno je da će je koristiti i plućni bolesnici, starije osobe i djeca te će služiti u zdravstvene funkcije. No, budući da i sada u tu obraslu šumu dolaze stanovnici iz okolice mjesta i iz Splita, služit će i u razvoju turizma.

 

Uređenje pješačke staze Dubrave, temeljem Idejnog projekta tvrtke Albus d.o.o. iz Splita, očekuje se 01.10.2021.godine.

 

Za navedeni projekt s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi , ribarstvu i ruralnom razvoju potpisan je Ugovor o financiranju  s najvišim intenzitetom potpore, koji se primjenjuju na projekte financirane iz podmjere 8.5.“Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava“, tipa operacije 8.5.2.“Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020