Vrijeme u Općini Muć

14. srpnja 2024., 08:41
Clear sky
SE
Vedro
29°C
6 km/h
Apparent: 30°C
Pritisak: 1012 mb
Vlažnost: 48%
Vjetar: 6 km/h SE
Naleti vjetra: 38 km/h
Izlazak sunca: 05:25
Zalazak sunca: 20:34
Prognoza 14. srpnja 2024.
Dan
07
Prognoza
33°C
Vjetar: 20 km/h W
Naleti vjetra: 38 km/h
Maksimalni UV indeks: 7.6
Prognoza 15. srpnja 2024.
Dan
07
Prognoza
35°C
Vjetar: 24 km/h NW
Naleti vjetra: 44 km/h
Maksimalni UV indeks: 7.6
 

Vijesti

REVITALIZACIJA BROWNFIELD OBJEKTA U MUĆU

Završena je provedba projekta „ Revitalizacija Brownfield objekta u Muću“

Dana, 28. rujna 2022. s početkom u 12:00 h, održana je završna konferencija projekta KK.06.2.2.12.0005 „Revitalizacija Brownfield objekta u Muću“ u revitaliziranom objektu, u Multimedijalnom kulturnom centru-društvenom domu u Muću, sufinanciranog bespovratnim sredstvima Europske unije iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz ITU mehanizma namijenjenog Urbanoj aglomeraciji Split.

Na početku konferencije, nazočnima se obratio načelnik Općine Muć Filip Stupalo te se uvodno zahvalio svima koji su došli na konferenciju kao i svima koji su na bilo koji način bili uključeni u realizaciju projekata. Načelnik je naglasio, kako se radi o vrlo vrijednom projektu koji će znatno utjecati na dostupnosti većeg sadržaja za stanovništvo Općine Muć, kao i važnost samog sufinanciranja EU, bez kojeg bi ovo bilo gotovo nemoguće napraviti.

Ispred Prirodoslovnog muzeja Split, prisutne je pozdravio viši kustos Bože Kokan koji je predstavio geološki vrijedno i poznato područje Muća te izrazio zadovoljstvo suradnjom kao i novim prostorom u kojem će djelovati te se razvijati Edukacijski centar georaznolikosti Dalmatinske zagore.
U ime Odsjeka za provedbu ITU mehanizma Grada Splita, prisutnima se obratila voditeljica Ana Jerkunica koja je ukratko predstavila ITU mehanizam te istaknula zadovoljstvo realizacijom projekta Općine Muć kojom se odgovara na potrebu za adekvatnim prostorima javne i društvene namjene u Općini Muć te cijeloj Urbanoj aglomeraciji Split.

U nastavku programa, sve prisutne su razveselila djeca iz dječje folklorne grupe KUD Branimir 888 Muć, koja su izvela koreografiju Međimurje s kojim su u rujnu nastupali na Vinkovačkim jesenima.


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt obuhvaća revitalizaciju zapuštene i nekorištene građevine nekadašnjeg društvenog doma u Muću. Aktivnostima obnove i opremanja navedenog prostora stvorit će se kvalitetni uvjeti za odvijanje edukativnih, kulturnih i izložbenih aktivnosti koja valoriziraju prirodnu baštinu ne samo općine Muć, već i šireg područja (UAS i Dalmatinske zagore) te promiču načela održivog razvoja. U suradnji s Prirodoslovnim muzejom Split te lokalnim udrugama civilnog društva, u obnovljenom prostoru će djelovati Edukacijski centar georaznolikosti u kojem će se odvijati edukativni programi i radionice iz polja geoznanosti i očuvanja okoliša namijenjeni lokalnom stanovništvu i posjetiteljima, dok će dio prostora biti namijenjen djelovanju Općine Muć.

Ukupna financijska vrijednost projekta revitalizacije brownfield lokacije na području Općine Muć  iznosi 9.199.755,00 HRK, od čega se 8.681.250,00 HRK odnosi na obnovu i dogradnju, ostali troškovi se odnose na opremanje,  nadzor radova,  promidžbu i vidljivost te  upravljanje projektom.

Za potrebe izrade projektne prijave, izrađena je Projekt : STUDIJA IZVODLJIVOSTI S ANALIZOM TROŠKOVA I KORISTI ZA PROJEKT “REVITALIZACIJA BROWNFIELD OBJEKTA U MUĆU”  Ukupna financijska vrijednost projekta iznosi 140.000,00 kn . Splitsko-dalmatinska županija sufinancirala je projekt u iznosu od 50.000,00 kn .