Vrijeme u Općini Muć

19. lipnja 2024., 20:18
Overcast
NNW
Prognoza
23°C
7 km/h
Apparent: 17°C
Pritisak: 1019 mb
Vlažnost: 60%
Vjetar: 7 km/h NNW
Naleti vjetra: 30 km/h
Izlazak sunca: 05:12
Zalazak sunca: 20:38
Prognoza 19. lipnja 2024.
Dan
07
Prognoza
32°C
Vjetar: 15 km/h NW
Naleti vjetra: 30 km/h
Maksimalni UV indeks: 7.7
Prognoza 20. lipnja 2024.
Dan
07
Prognoza
35°C
Vjetar: 19 km/h NW
Naleti vjetra: 36 km/h
Maksimalni UV indeks: 7.8
 

Vijesti

Održana završna konferencija “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“

U petak, 30. lipnja 2023. godine, u prostoru Društvenog doma u Muću, održana je završna konferencija projekta “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“, pod nazivom „…i mnogo više“ (kodni broj: UP.02.1.1.16.0329) kojeg provodi POKRET ZAGORE Udruga za promicanje kvalitete života, a sufinanciran je bespovratnim sredstvima u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020“,
Voditeljica projekta, Ana-Marija Jukić, pozdravila je sve prisutne i zahvalila se svima koji su došli na predstavljanje ostvarenih rezultata projekta, a posebno zaposlenim ženama koje su izrazile volju i želju da će i dalje, nakon završetka projekta brinuti o svojim krajnjim korisnicima, da ih neće zanemariti dok čekamo novi nastavak projekta.
Ukratko je podsjetila da je projekt uključivao zapošljavanje 10 žena pripadnica ranjive skupine, čime se utjecalo na povećanje njihove zaposlenosti i smanjenje siromaštva. Žene su se brinule o ukupno 60 starijih osoba u njihovim domovima, pomagale im u njihovim svakodnevnim aktivnostima poput pomoći u nabavi namirnica, lijekova i drugih potrepština. Pružale su i pomoć u pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, posredovanju u ostvarivanju raznih prava (plaćanje računa, dostava pomagala, naručivanje i pratnja kod liječnika i sl.). Kroz razgovore i pratnju pružale su emocionalnu podršku i pomoć u raznim društvenim aktivnostima, a sve kako bi se starije osobe osjećale uključenima u društvo i prevenirala se njihova institucionalizacija.
Partneri projekta,vrijednog 494.000,00 kuna (65.618,16 EUR), provedenog u organizaciji POKRETA ZAGORE, bili su Općina Muć, Hrvatski zavod za socijalni rad i Hrvatski zavod za zapošljavanje.
Nakon kratkog izlaganja voditeljice projekta, riječ je u ime partnera projekta Općine Muć, uputio je i načelnik općine.
Pozdravivši sve nazočne, načelnik Općine Muć Filip Stupalo, čestitao je na uspješnoj provedbi projekta, trudu i zalaganju te dodao kao je ovaj projekt značio za nezaposlene žene, ali i same krajnje korisnike. Također, rekao je da spremno očekujemo novi poziv, koji je najavljen na duži period od tri godine te vjeruje da će u sljedećoj fazi koja se najavljuje biti još veći broj žena te krajnjih korisnika kojima je pomoć zaista potrebna, obzirom da se ovaj projekt provodi već niz godina želja nam je i obveza da se i dalje nastavi.