Vrijeme u Općini Muć

,


Apparent:
Pritisak:
Vlažnost: %
Vjetar:
Naleti vjetra:
UV indeks:
Izlazak sunca:
Zalazak sunca:
 

Vijesti

MEĐUNARODNI DAN LJUDSKE SOLIDARNOSTI U OKVIRU PROJEKTA “ZAŽELI”

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA LJUDSKE SOLIDARNOSTI I BOŽIĆNIH BLAGDANA U OKVIRU PROJEKTA „ZAŽELI“

Drugu godinu za redom obilježili smo Međunarodni dan ljudske solidarnosti koji se slavi 20. prosinca i ima za cilj promicanje kulture solidarnosti i dijeljenje vrijednih resursa. Solidarnost je podsjetnik ljudima o važnosti zajedništva, te ih povezuje i ujedinjuje. Slavi se u prosincu – mjesecu radosti, slavlja, topline, darivanja, druženja i pomaganja, a obojen je i Božićnim ozračjem koje nam vraća nadu i radost u ovom zahtjevnom vremenu.

Tom prigodom projektni tim projekta „Mi Uspjeti Ćemo – MUĆ“ organizirao je info pult i podjelu promotivnih poklona na tri lokacije: u prostorijama poslovno-društvene zgrade u Neoriću, u Društvenom domu u Donjem Muću i  ispred Doma u Donjem Ogorju.

Pridržavajući se svih potrebnih mjera za sprječavanje i suzbijanje pandemije COVID-19, članice projektnog tima projekta „Mi Uspjeti Ćemo – MUĆ“ putem prigodnih letaka informirale su stanovnike Općine o dobrobiti samog projekta, a prikazivanjem reportaže o projektu to su im dočarale i u audio-vizualnom obliku. Kako projekt na području Općine djeluje više od dvije godine, anketiranjem posjetitelja saznali smo u kolikoj su mjeri stanovnici Općine Muć upoznati s našim projektom i jesu li zainteresirani za sudjelovanje u projektu ukoliko se isti nastavi.

Kao podsjetnik na ovaj događaj posjetitelji su dobili prigodne poklone s logotipom projekta. Među poklonima su najviše interesa izazvali štapovi za pomoć pri hodanju, flis prsluci, kišobrani, majice, kuhinjske krpe, zaštitne maske za lice, dezinficijensi za ruke, a našlo se tu i višenamjenskih šalova, rokovnika, kemijski, privjesaka…

Ovim prigodnim događajem u sve dijelove naše Općine poslana je poruka o važnosti Europskog socijalnog fonda u Općini Muć.